Skärblacka


Stor efterfrågan i etapp 1 - nu startar vi etapp 2 

Under 2017 genomförde vi en omfattande marknadsundersökning om bo- och flyttplaner i tätorterna utanför Norrköpings stad. Den visade bland annat på att Skärblacka är en attraktiv ort och att det finns en god efterfrågan på moderna lägenheter. Många som bor i villa (äger sitt boende) vill gärna bo kvar på orten, men i mindre lägenheter av god standard.

Intresset för de 30 lägenheter vi byggde under 2020 med inflyttning januari 2021 var mycket stort. Vi är därför mycket glada över att kunna erbjuda ytterligare ca 30 lägenheter utmed Folkets Husvägen med närhet till skog och natur.

Lägenheterna kommer sträcka sig från 1 rok till 4 rok i tre huskroppar om två våningar och inflyttning är beräknad till hösten 2022. Informationen uppdateras fortlöpande.

Rökfritt boende

I vår kommande nyproduktion har du möjlighet att bo i en rökfri miljö. Alla hyresgäster som väljer att flytta in i vår nyproduktion får skriva på en överenskommelse om att inte röka inomhus, på balkonger, gemensamma miljöer och inte heller i anslutning till huset. Allt för att vi ska kunna erbjuda en så bra boendemiljö som möjligt för våra hyresgäster.

Var gäller rökförbudet?
Förbudet gäller tobaksrökning i vår kommande nyproduktion. Det innebär att man inte får röka i lägenheten, på balkonger, uteplatser, i gemensamma utrymmen och i direkt anslutning till husen. Alla hyresgäster får skriva under ett avtal där man samtycker till rökförbudet.

Varför inför ni rökförbud i nyproducerade hus?
Vi vill kunna erbjuda våra hyresgäster en så bra boendemiljö som möjligt. Idag är det under 10% procent av befolkningen som uppger att de röker dagligen. Även personer i omgivningen påverkas negativt genom passiv rökning när någon i ens närhet röker. Att rökning har en så stor negativ inverkan på den egna och omgivningens hälsa i kombination med att relativt få människor röker, gör att vi har valt att införa rökfritt boende i vår kommande nyproduktion.

Blir jag inte godkänd för hyresavtalet om jag talar om att jag är rökare?
Jo, självklart. Så länge du följer reglerna om rökförbud är du varmt välkommen som hyresgäst hos oss

Om jag röker i huset – vad gör ni då?

Som hyresgäst kommer du att få en tillsägelse. Om det upprepas kan du både bli uppsagd från din lägenhet och ersättningsskyldig för eventuella rökskador som uppstått.

Kommer det här att gälla alla Hyresbostäders lägenheter i framtiden?

NOD-huset i Sandbyhov var det första huset inom nyproduktion där vi införde rökförbud. Vi har nu tagit beslutet att även vår kommande nyproduktion omfattas av detta beslut. Vi tror att ett rökförbud kommer bli allt vanligare, inte bara hos oss utan även hos andra fastighetsägare. Vi kommer därför kontinuerligt att överväga våra regler för rökning även i våra befintliga bostadshus.

  • Skärblacka

Kontakta oss

Jenny Hultkrantz 011-21 16 92
Tomas Edstrand 011-21 15 39
E-post
nyproduktion@hyresbostader.se

Besök oss gärna

Bostudion c/o Hyresbostäder 
Prästgatan 12 C