Skärblacka

OBS: Bilden föreställer liknande BoKlok typhus i Gnesta

Hyresbostäder i samarbete med BoKlok - bygger trähus

Nu har vi avtalat om att uppföra tre huskroppar med totalt 30 nya lägenheter i Skärblacka (Folkets Husvägen). Det är BoKlok som blir entreprenör och avtalet har tecknats inom ramen för SKLs ramavtal. Byggstarten planeras till våren och om allt går som det ska blir det inflyttning runt årsskiftet 20/21.

Omfattande marknadsundersökning genomförd

Under 2017 genomförde vi en omfattande marknadsundersökning om bo- och flyttplaner i tätorterna utanför Norrköpings stad. Den visade bland annat på att Skärblacka är en attraktiv ort och att det finns en god efterfrågan på moderna lägenheter. Många som bor i villa (äger sitt boende) vill gärna bo kvar på orten, men i mindre lägenheter av god standard.

En mix av 1-3 rum och kök

Det blir totalt 30 lägenheter. 12 ettor, 12 tvåor och 6 treor.

1:an är 31 kvm
2:an är 55 kvm
3:an är 72 kvm

Det blir en modern standard med parkettgolv, plastmatta i badrummet, kakel i kök och badrum, diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare. Alla lägenheter (förutom ettorna) har antingen altan eller balkong. Parkering finns att hyra till i anslutning till husen.

Hyresnivåer

Hyresnivåerna är inte förhandlade ännu, men preliminärt kommer hyran för en etta vara ca 4500 kr/mån. En tvåa kostar ca 7000 kr/mån och en trea ca 9000 kr/mån. De slutliga hyrorna kommer att presenteras i samband med uthyrningsstart i mars.

Tidplan

Mark och grundläggningsarbete kommer att påbörjas i januari och sedan sker de olika delmomenten under 2020. Inflyttning är planerad till årsskiftet 2020/2021. Vi planerar att påbörja uthyrningen i mars och vi kommer att bjuda in till informationsmöten i god tid innan.

Anmäl dig till vår intressegrupp

Anmäler du dig i vår intressegrupp kommer du att få Nyhetsbrev skickat till din e-post med den senaste informationen om projektet och våra andra projekt.

 

  • Skärblacka

Kontakta oss

Carolina Nilsson 011-21 15 39
Ingela Winkler 011-21 16 92

E-post
nyproduktion@hyresbostader.se

Besök oss gärna

Bostudion c/o Hyresbostäder 
Prästgatan 12 C