Att hyra hos oss

Här kan du läsa mer om hur du hittar ditt nya hem, bilplats eller lokal (gäller inte kommersiella lokaler) hos oss.

Så här börjar du 

Börja med att registrera dig. Det går snabbt och är en enkel process där du fyller i dina kontaktuppgifter och vad för typ av bostad du söker. Registrerar dig gör du på Mina sidor, här>>

Visa intresse

Klicka på "Ledigt just nu" så har du möjlighet att söka bland alla våra lediga bostäder. Du kan sortera listan efter område, antal rum, storlek eller grundhyra för att lättare hitta något som passar dig.

Anmäl dig till lägenheten

När du hittat något som intresserar dig anmäler du dig på just det objektet. Om du vill kan du anmäla intresse på upp till 10 bostäder/bilplatser samtidigt. Kontakta oss om du vill ha hjälp. För Bostad Direkt gäller principen "först till kvarn" förutsatt att du har möjlighet att flytta in omgående.

Kom ihåg att:
Logga in med jämna mellanrum och kolla vad vi har att erbjuda. Har du inte loggat in och uppdaterat din intresseanmälan på 12 månader raderas ditt konto och du förlorar de köpoäng du har samlat ihop.

Glöm inte att uppdatera dina kontaktuppgifter när du byter e-post eller telefonnummer.

Erbjudande om visning

Är du en av de intresserade med högst köpoäng kommer du få ett visningserbjudande hem i brevlådan eller via e-post. Det vanligaste är att du själv tar kontakt med nuvarande hyresgäst och bestämmer en tid när du kan titta på lägenheten.

När du har varit på visning så vill vi att du tackar ja eller nej. Om just den här lägenheten inte var något för dig är det ändå lika viktigt att du svarar nej.

Teckna avtal

Om det är flera sökande som tackar ja till erbjudandet så får den med högst köpoäng erbjudande att teckna avtal. Innan avtal kan tecknas görs en kreditkontroll/hyreskontroll och i vissa fall vill vi ha referenser från exempelvis nuvarande hyresvärd. 

En av våra säljare kontaktar dig och ger dig all nödvändig information inför din kommande flytt.

 

Poängsystem

Grundregel
Från det datum du registrerar dig i vår bostadskö får du 1 köpoäng per dag. Du kan ställa dig i kö när du fyllt 16 år. Avtal kan du teckna när du fyllt 18 år.

Trogna kunder
Om du tidigare bott hos oss får du dessutom tillgodoräkna dig 10 poäng per månad (120 poäng per år) för den sammanlagda tiden. Gäller all tid du bott hos oss före den 1/9 2010. Dessa poäng kan du nyttja en gång.

Turordning
Erbjudande att teckna avtal får den sökande med högst köpoäng som har gjort intresseanmälan på den aktuella lägenheten.

Vid nytt avtal
När du tecknar nytt avtal raderas din intresseanmälan och alla dina kö- och boendepoäng försvinner. Efter inflyttning kan du på nytt registrera en intresseanmälan för att ställa dig i kö och samla nya köpoäng.