E-faktura & Autogiro

E-faktura via din Internetbank

För dig som har Internetbank är E-faktura ett både miljövänligt och smidigt sätt att betala hyran på. När du betalar din hyra via din Internetbank så talar du om att du fortsättningsvis önskar en E-faktura för din hyra.

E-fakturan visas sedan för dig som bankkund när du loggar in på ditt användarkonto. Du markerar och godkänner att den ska betalas.

Som hyresgäst hos Studentbo ska du anmäla E-faktura till Hyresbostäder, dvs välja Hyresbostäder som E-fakturamottagare i sin Internetbank. Studentbo som bolag går ännu inte att välja till, men Hyresbostäder fungerar även för Studentbos hyresgäster. Du kan naturligtvis skriva ut en kopia av vår hyresavi från bankens hemsida. Någon pappersfaktura skickas fortsättningsvis inte till en e-fakturakund.

E-faktura och Autogiro

E-faktura kan kombineras med Autogiro. Kund som tidigare anmält sig till Autogiro hos oss kan alltså komplettera med E-faktura. Har man ”både och” så presenteras hyresavin på din Internetbank men avibeloppet kommer inte att kunna godkännas för betalning utan beloppet dras istället automatiskt via autogirot. Har du autogiro idag och samtidigt önskar e-faktura, så kontaktar du din bank.

Enbart Autogiro för hyresbetalning

Nästan en fjärdedel av våra hyresgäster betalar idag sin hyra genom autogiro. Hos oss på Studentbo finns en blankett som skall fyllas i och lämnas åter till oss. Vi skickar den sedan vidare till banken som registrerar ett så kallat överföringsuppdrag. Det enda du behöver göra sedan är att se till att det finns pengar på kontot.

E-faktura

Ingen hyresavi i pappersform skickas och du måste godkänna betalningen via ditt bankkonto på Internet.

E-faktura med autogiro

Ingen hyresavi i pappersform skickas och beloppet dras automatiskt på förfallodagen utan att du behöver godkänna det i ditt bankkonto på Internet.

Autogiro

Fyll i och skriv ut den blankett som finns längst ner på den här sidan och lämna den till oss. Vi skickar sedan hyresavi i pappersform till dig men banken drar beloppet automatiskt på förfallodagen.