Dalkarlen

Dalkarlen, S:t Persgatan 67-69, Kvarngatan 5-9
Adress: S:t Persgatan 67-69 och Kvarngatan 3-9

Dalkarlen är byggt i två etapper, det första byggdes 1998-1999 och under hösten 2016 stod ett nytt hus klart på Kvarngatan 3 med 56 st 1 rum o pentry. Dalkarlen är byggt på historisk mark i Industrilandskapets utkant och ligger mitt i city med närhet till både universitetet och uteliv. 

Närområdet

Närhet till Campus, livsmedelsbutik, vårdcentral, folktandvård, restauranger, pubar, nattklubb, biograf, konserthus, badhus, teater och muséer.

Kommunikation

Gångavstånd till både spårvagn och buss.

IMD Kvarngatan 3

El och kall- och varmvatten ingår ej i hyran på Kvarngatan 3, utan mäts och debiteras separat efter förbrukning. Avgiften debiteras på din hyresavi två månader i efterhand. Du kan följa din förbrukning via studentbo.se och "Mina sidor". Läs mer om individuell mätning och normalförbrukning i pdf-dokumentet nedan, Individuell mätning av vatten och el.

I den gamla delen på Dalkarlen (S:t Persgatan 67-69 och Kvarngatan 5-9) ingår hushållsel och vatten i grundhyran. 

Ytterligare information om Dalkarlen

Dalkarlen har dels korridorrum samt egna lägenheter där vissa även har egen entré. I korridoren finns gemensamt kök samt allrum. Det finns både omöblerade och möblerade korridorrum, lägenheterna med eget pentry är omöblerade. Det finns tre tvättstugor, källsortering, porttelefon, gemensam gård med grillplats och cykelförråd. Hiss finns i de stora uppgångarna, S:t Persgatan 67-69 och Kvarngatan 3.

På Kvarngatan 3 finns ett gemensamt bokningsbart allrum tillgängligt för alla på Dalkarlen. Bokning sker via bokningstavla eller via studentbo.se.  

Bredband via Telenor, 100 Mbit/s, ingår i grundhyran. I den gamla delen av Dalkarlen ingår Kabel-TV via Tele2 i grundhyran, på Kvarngatan 3 är det bredbands-TV där Must Carry-utbud ingår i grundhyran. Utökat kanalutbud går att beställa via din operatör. Förråd finns att hyra separat.


Om lägenheterna

  • Antal rum: 265
  • Avstånd till Campus: 600 m
  • Avstånd till Centrum: 300 m
  • Korridorrum med dusch/WC, kyl/frys, gemensamt kök. Möblerade och omöblerade. Antal: 160 st. Yta: 17-19 kvm
  • 1 rum och pentry med dusch/WC och microvågsugn. I korridor. Omöblerade. Antal: 18 st. Yta: 21-29 kvm
  • 1 rum och pentry med dusch/WC och microvågsugn. Egen ingång. Omöblerade. Antal: 31 st. Yta: 24-30 kvm
  • 1 rum o pentry med dusch/WC (Kvarngatan 3). Omöblerade. Antal: 56 st. Yta: 22-32 kvm
  • Hushållsel, värme och vatten ingår i grundhyran på S:t Persgatan 67-69 och Kvarngatan 5-9. På Kvarngatan 3 ingår värmen i grundhyran, medan el och kall- och varmvatten debiteras separat efter förbrukning (IMD)