Om du ska flytta

Säga upp hyresavtal

Uppsägning av hyresavtalet görs alltid skriftligt och uppsägningstiden är 3 hela månader. Ett avtal som exempelvis sägs upp någon gång under mars månad, upphör att gälla den 30 juni. Du kan också säga upp ditt lägenhetsavtal på Mina sidor.

Besiktning

Innan du flyttar måste lägenheten besiktas av oss.

Visning

När lägenheten är uppsagd har nya hyresgäster rätt att komma och titta på den. Även om du redan har flyttat så måste nya hyresgäster kunna titta på lägenheten fram tills ditt avtal löpt ut.

Lämna lägenheten i bra skick

När du flyttar är det viktigt att du återställer lägenheten till det skick den var i när du flyttade in.

Heltäckningsmattor ska avlägsnas, om inte annat avtalas med den nya hyresgästen. Andra eventuella skador som finns i lägenheten ska rättas till.

Städning

Lägenheten ska vara välstädad! Glöm inte att städa balkong och förrådsutrymmen samt eventuell förhyrd garageplats. Stäng alla fönster och vädringsluckor. Är du osäker på om din städning är tillräckligt bra kan du begära städbesiktning av oss.

Senast klockan 12.00 dagen efter det hyrestiden går ut, normalt månadens första vardag ska du ha lämnat lägenheten. Då ska allt vara städat och klart för den nya hyresgästens inflyttning.

Lämna nycklarna

Vi rekommenderar att nycklarna lämnas på Botorget, S:t Persgatan 78-80. Det är bäst för alla parter. Vi kollar att rätt nycklar lämnas till oss och då får den inflyttade hyresgästen också rätt nycklar. En kostnad tillkommer om det saknas nycklar eller om det är kopior.

Ibland är det oundvikligt att nyckarna överlämnas direkt till den nya hyresgästen. För att allt ska går rätt till rekommenderar vi att ni använder er av nyckelkvittensen som finns längre ner. Fyll i och skicka in den till oss.

El

När du flyttar in eller ut hos oss behöver du inte bry dig om att koppla av eller på elen i lägenheten. Det sköter vi automatiskt åt dig. Elleverantören får dina uppgifter av oss och räkningarna kommer direkt hem till dig.

Flyttanmälan/Adressändring

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket skatteverket.se så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag.

För att din post inte ska komma på avvägar är det viktigt att du gör adressändring. Det gör du enklast på adressandring.se

Ändra din hemförsäkring

Glöm inte att kontakta ditt försäkringsbolag och tala om att du har flyttat.