Tvättstuga

Att tänka på i tvättstugan

Tvättstugan är ett av de viktigaste gemensamma utrymmena i bostadshuset. Var noga med att boka och hålla bokad tid ordentligt och att följa dom regler som finns för tvättstugan. 

Läs och följ noga de anvisningar som finns för maskinerna. Överdosera inte med tvättmedel. När du är klar - städa noga i tvättstuga och torkrum efter dig! Hyresgäst som vid upprepade tillfällen missköter sig i tvättstugan kan riskera att bli avstängd.

Tvättmedelsdosering

I flertalet områden har vi installerat tvättmedelsdosering i tvättstugan. Anledning till införandet är dels utifrån ett miljöperspektiv, men även för att skapa en mer lättstädad och trevlig miljö för våra hyresgäster. Varje tvätt debiteras med en separat avgift på hyresavin, f.n 7 kr/tvätt. I denna avgift ingår allergivänligt tvättmedel. Väljer du att även använda sköljmedel tillkommer 1 kr/tvätt.

Boka tvättpass

Tvättpass bokar du via den digitala bokningstavlan i huset eller via "Mina sidor" på studentbo.se. Du kan boka upp till 12 tvättpass per månad och du bokar högst 2 framtida tvättpass. Ett outnyttjat tvättpass räknas som använt, men debiteras inte. En halvtimma efter outnyttjat tvättpass släpps tiden och kan bokas av andra. Tvättpasset räknas som nyttjat när du läst taggen och öppnat dörren in till tvättstugan.