Uppsägning av hyresavtal

Dags att flytta? Det är mycket att tänka på när man ska flytta ut från sin lägenhet. För att underlätta för dig har vi sammanställt de viktigaste punkterna. Först och främst så måste du säga upp din lägenhet.

Säga upp din bostad

Uppsägningstiden hos Studentbo är alltid två kalendermånader, d.v.s om du säger upp lägenheten den 1 november och har två månaders upphör avtalet den sista januari. Även om du säger upp den 24 november upphör avtalet den sista januari med två månaders uppsägningstid.

För att en uppsägning ska vara giltig måste vi med säkerhet veta att det är hyresgästen som säger upp. Det går inte att ringa eller att maila en uppsägning.

Du kan säga upp ditt hyresavtal på tre olika sätt:

  • Du kan skriva under ditt exemplar av hyresavtalet (under uppsägning) och skicka detta med vanlig post till oss. Då räknas uppsägningsdag som den dag vi har mottagit uppsägningen.
  • Du kan komma in på Studentbos kontor för att skriva under uppsägningen.
  • Du kan logga in på Mina sidor för att säga upp kontraktet med digital signering (BankID).

Visning för ny hyresgäst

När du har sagt upp din lägenhet är du enligt hyreslagen skyldig att visa upp lägenheten för nya intresserade hyresgäster. Även om du redan har flyttat så måste nya hyresgäster kunna titta på lägenheten fram tills ditt avtal har löpt ut. Om du inte själv kan närvara kan du be en bekant eller Studentbo att hjälpa till. 

Säg upp ditt bredband

Glöm inte att säga upp ditt bredband hos din bredbandsoperatör, oavsett om bredbandet ingår i grundhyran eller ej. Om du inte säger upp bredbandet kommer du att stå kvar som kund på lägenheten hos bredbandsoperatören. 

Boka avflyttningsbesiktning

Läs mer om att boka avflyttningsbesiktning och vad man ska tänka vid avflytt här

Läs mer

- Avflyttning