Mer om Kopparhusen

Brandlarm

Det finns ett utrymningslarm för brand. Larmet är direktkopplat till Räddningstjänsten. Om larmet går följs föreskrifterna i huset. I varje lägenhet finns sprinkler och elförsörjd brandvarnare. 

Tvättstuga

Tvättstuga finns på entréplan. Bokning sker via en elektronisk tavla, som sitter i respektive entré, eller via Mina sidor. Varje start av en tvättmaskin debiteras med en separat avgift på hyresavin, f.n. 7 kr/tvätt. I denna avgift ingår allergivänligt tvättmedel. Väljer du att även använda sköljmedel tillkommer 1 kr/tvätt. Du ansvarar själv för att tvättstugan och maskiner är rena när du lämnar. I kombolägenheterna finns tvättmaskin och torktumlare i lägenheten. 

Porttelefon

Vid huvudentréerna finns porttelefon för besökare. Meddela Studentbo om du önskar att ditt telefonnummer ska kopplas till porttelefonen. Den besökande söker reda på ditt namn i displayen och ringer sedan till din telefon via porttelefonen. Du svarar och trycker (5) ”femma” för att öppna porten. Det krävs att din telefon och att ditt telefonabonnemang kan hantera tonval för att porttelefonen ska fungera. 

Bredband

Internet, 100/10 Mbit/s, via Telenor ingår i grundhyran. Du ska ej betala Telenor för denna tjänst. Vid tekniska problem kontaktas Telenor på 020-222 222. I kombolägenheterna har varje rum ett eget bredbandsabonnemang.

TV

TV-kanaler levereras via bredbandsuttaget. I varje lägenhet ingår en digital box med Must Carry-utbud (SVT och TV4). Kort i digitalbox för Must Carry krävs ej. För ett utökat kanalutbud, frågor eller felanmälan kontakta Telenor, tel: 020-222 222. TV-licens ingår ej.

Elektroniska lås

Entré, tvättstuga, postfack och lägenhetslås är elektroniska och öppnas med tagg. Lägenhetslåset får ström via ett inbyggt batteri och varnar i god tid innan batteribyte, du byter själv batterier. Lägenhetsdörren öppnas genom att hålla din tagg mot överdelen av läsaren ovanför knappsatsen. Dörren låser du genom att trycka ”stjärna” på knappsatsen. Med appen, ”Aptus Home”, kan du låsa och låsa upp ditt lägenhetslås, spärra taggar och skapa en tillfällig kod till bekanta. Mer information om hur du installerar appen hittar du på Mina sidor.

IMD i lägenheterna

El och vatten ingår ej i grundhyran för 1:or och 2:or utan mäts och debiteras separat efter förbrukning. Avgiften debiteras på din hyresavi en månad i efterhand. Vid avflyttning debiteras kostnaden på separat faktura. Du kan följa din förbrukning på Mina sidor. I kombolägenheterna används ej IMD, utan el och vatten ingår i grundhyran. 

Leverensrum

På entréplan finns ett leveransrum. Här hittar du din postbox och Instabox. Till Instaboxen kan du ta emot och återlämna beställda paket. 

Gemensamhetslokal

På entréplan finns ett gemensamt bokningsbart allrum tillgängligt för alla boende i studentdelen av Kopparhusen. Bokning sker via bokningstavla eller via Mina sidor. Glöm ej att städa allrummet efter användning. 

Lägenhetsförråd

I källaren finns lägenhetsförråd som du kan hyra. Kontakta Studentbo för att hyra ett förråd. 

Cykelförvaring

Det finns två cykelrum. Det ena cykelrummet finns på entréplan och nås via Södra Grytsgatan. Det andra cykelrummet nås via garaget.

Sopor

Sopor källsorteras och lämnas i miljörummet på entréplan. Grovsopor, möbler m.m. slängs på Returpunkten.