Bostadssökande

Studentbo finns till för dig som studerar vid Linköpings universitet eller en YH-utbildning i Norrköpings kommun. Vi erbjuder dig studentbostäder med närhet till centrum och Campus Norrköping. Du kan välja allt från rum i korridor till en egen lägenhet.

Här kan du läsa om vad som krävs för att få bo hos oss, hur man söker lägenhet, hur inflyttning fungerar och mycket mer. För att söka bostad hos oss behöver du registrera dig på Mina sidor. Kontakta oss om det är något du undrar över.

Intresseanmälan

Som sökande av studentbostad kan du registrera en intresseanmälan utan att du har blivit antagen till studier. Däremot kan du inte anmäla intresse på en lägenhet/rum innan vi har fått ditt antagningsbesked från UHR, alternativt direkt från dig.

Sökande får tillgodoräkna sig antal ködagar med 1 poäng per dag från att intresseanmälan är gjord. Vid tecknande av avtal nollställs dina köpoäng. Intresseanmälan gäller 12 månader (måste förnyas varje år) annars avregistreras din intresseanmälan.

Olika intresseanmälningar för Studentbo och Hyresbostäder

Studentbo och Hyresbostäder har två separata köer. Det går inte att flytta över poäng mellan köerna. Fördelen med två separata köer är att när du tecknar avtal på en studentlägenhet så behåller du dina köpoäng hos Hyresbostäder, och vice versa. Önskar du ha möjligheten att i framtiden teckna avtal på en hyreslägenhet hos Hyresbostäder rekommenderar vi att du även skapar en intresseanmälan för lägenheter, då kommer du att ha tillgodoräknat dig köpoäng den dag det blir aktuellt att byta bostad.