Bredband och TV

Vårt kabel-TV utbud blir digitalt 

Nu moderniserar Com hem sitt tv-erbjudande för 1,6 miljoner hushåll och vårt basutbud i kabel-TV nätet blir helt digitalt. 
 
OBS - meddelande från Com hem 

"Med anledning av Coronavirusets spridning skjuter vi upp övergången från analoga till helt digitala kanaler till efter sommaren 2020. Allt för att bidra till minskad oro. Com Hem följer noga utvecklingen och vi återkommer med nytt datum så snart som möjligt.  

Alla som bor i ett Com Hem-hus kan dock redan nu gå över till digitala sändningar för att se sina digitala kanaler med bättre kvalitet. Det görs oftast genom att ändra inställningar på tv:n eller med en enkel kanalsökning. Samtidigt kan alla boende registrera ett konto på Comhem Play för att se de flesta digitala kanaler på mobilen, surfplattan och datorn.

Vi har även gjort det möjligt för alla som tittar digitalt att tillfälligt se kanalerna BBC, CNN, Expressen TV och Al Jazeera English, för ökad tillgång till lokala och globala nyheter."

 

KOMMUNIKATIONSOPERATÖR (KO): är en samordnare av olika tjänsteleverantörer som du kan välja mellan. KO ser till att konkurrensneutralitet råder och att infrastrukturen fungerar. Resten hanteras av varje tjänsteleverantör. 

TJÄNSTELEVERANTÖR: är den leverantör som du väljer för tjänster som t ex bredband i vårt öppna nät. Det är alltid tjänsteleverantören du kontaktar om du har frågor om ditt abonnemang, vill göra en felanmälan eller vill avsluta dina tjänster.

Berör alla Com Hem's kunder

Moderniseringen berör alltså inte bara våra hyresgäster utan alla som bor i ett Com hem hus. Vi ser mycket positivt på denna övergång som förutom bättre bild ger dig som hyresgäst tillgång till appen Com hem Play där du kan spegla alla sina kanaler.

Vi kommer att informera via hemsidan och andra kanaler (sociala medier, nyhetsbrev mm) när vi fått den nya tidplanen för Com hem. Under tiden kan du läsa mer här...  

Open Universe är kommunikationsoperatör

För att kunna erbjuda dig som hyresgäst ett stort utbud av tjänster inom bredband, telefoni och TV har vi valt att uppgradera vårt bredbandsnät. Vår kommunikations-operatör och samarbetspartner är Open Universe som är en del av Telenor-koncernen.

Vi kan erbjuda dig som hyresgäst tillgång till ett stort antal tjänster och du kan välja bland många olika tjänsteleverantörer i vårt öppna nät. 

Öppet nät

Öppet nät innebär att du via bredbandsuttaget kan välja mellan flera olika tjänsteleverantörer av bredbands, telefoni och TV-tjänster. Du startar upp ditt abonnemang genom att ansluta en nätverkssladd till uttaget och öppna din webbläsare. Där kan du välja vilken leverantör du vill ha genom att direkt på skärmen jämföra priser och villkor. 

Bredbandsuttag i vardagsrummet

Vi har tillsammans med vår kommunikationsoperatör Open Universe installerat en särskild box (s.k. CPE) i varje lägenhet. Vi har även installerat ett bredbandsuttag i vardagsrummet i de lägenheter där detta saknades. Är du nyinflyttad och saknar bredbandsuttag i ditt vardagsrum? Hör av dig till vår kundtjänst så hjälper vi gärna till.