Bredband och TV


Senaste nytt:

TV-kanalen 24nt förändras och flyttar till nt.se

Från och med måndag 8 januari finns inte TV-kanalen 24nt kvar i det analoga basutbudet hos Hyresbostäder. Skälet är att NT satsar mer på rörligt material i framtiden och som konsument når du deras TV-material via nt.se. Vill du som hyresgäst fortsätta följa NT:s sändningar så hänvisar vi dig till 24nt.se. Ett tips är att via Apple-TV eller Chromecast skärmdubblera din dator, surfplatta eller mobil till din TV.

För mer information om förändringen så hänvisar vi till 24nt:s kanalplats där det från måndag 8 januari finnas mer information i form av en trailer.

Beslutet som är taget är inget vi på Hyresbostäder kan påverka utan vi för en dialog med Com Hem om eventuell ersättningskanal i framtiden. Vi återkommer med information på hemsidan och i våra sociala medier. 

Open Universe är kommunikationsoperatör

För att kunna erbjuda dig som hyresgäst ett stort utbud av tjänster inom bredband, telefoni och TV har vi valt att uppgradera vårt bredbandsnät. Våra tidigare kommunikationsoperatörer, Utsikt och Via Europa, har ersatts av Open Universe som är en del av Telenor-koncernen.

Bytet av kommunikationsoperatör innebär bland annat att du som hyresgäst fått tillgång till fler tjänsteleverantörer i vårt öppna nät av bredband, TV och telefonitjänster med hastigheter från 0,5 Mbit/s-1 Gbit/s.

Öppet nät

Öppet nät innebär att du via bredbandsuttaget kan välja mellan flera olika tjänsteleverantörer av bredbands, telefoni och TV-tjänster. Du startar upp ditt abonnemang genom att ansluta en nätverkssladd till uttaget och öppna din webbläsare. Där kan du välja vilken leverantör du vill ha genom att direkt på skärmen jämföra priser och villkor. 

Bredbandsuttag i vardagsrummet

I samband med bytet av kommunikationsoperatör har Open Universe installerat en särskild box (s.k. CPE) i varje lägenhet. Vi har även installerat ett bredbandsuttag i vardagsrummet i de lägenheter där detta idag saknas. Är du nyinflyttad och saknar bredbandsuttag i ditt vardagsrum? Hör av dig till vår kundtjänst så hjälper vi gärna till!

 

KOMMUNIKATIONSOPERATÖR (KO): är en samordnare av olika tjänsteleverantörer som du kan välja mellan. KO ser till att konkurrensneutralitet råder och att infrastrukturen fungerar. Resten hanteras av varje tjänsteleverantör. 

TJÄNSTELEVERANTÖR: är den leverantör som du väljer för tjänster som t ex bredband i vårt öppna nät. Det är alltid tjänsteleverantören du kontaktar om du har frågor om ditt abonnemang, vill göra en felanmälan eller vill avsluta dina tjänster.