Kopparhusen

Mitt i Norrköpings gamla Industrilandskap skapar vi tillsammans med fastighetsbolaget Klövern en helt ny destination - stadskvarteret Kopparhusen, där livet och näringslivet förenas med lärandet. Här blir det student-, forskar- och vanliga bostäder, restauranger, caféer och kontor.

Det nya kvarteret knyter respektfullt och innovativt med fokus på hållbarhet samman Industrilandskapet genom universitetet, Visualiseringscenter och Norrköping Science Park med den övriga stadskärnan. Läs mer på kopparhusen.se.

Bostäder för många behov

Förutom vanliga studentbostäder så finns ett behov av forskarlägenheter, dvs lägenheter för personer med anknytning till LIU och som behöver bo nära universitet en kortare tid. Läget är perfekt, intill både campus och strömmande vatten. Vi kommer även att bygga ett antal vanliga lägenheter med smarta planlösningar, hög standard och med en innergård i torgmiljö. Vi satsar på att skapa både trivsel och trygghet i ett av Norrköpings mest attraktiva lägen.

Minikollektiv

Vi kommer även att satsa på små minikollektiv. Vi vet att det finns många kompisar som vill bo tillsammans och vi har tidigare skapat ett liknande koncept i Marielund där man kan bo tre kompisar i en trea. De är populära - så nu försöker vi skapa något liknande här, men i en mer organiserad form. Vi kommer att bygga lägenheterna flexibelt, så att de enkelt kan konverteras till vanliga lägenheter om de inte behövs. Klöverns del i projektet är att de bygger kontor och möjlighet till handel i området.

Illustration

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakta oss

Carolina Nilsson 011-21 15 39
Lotta Sandberg
011-21 16 92

E-post:
nyproduktion@hyresbostader.se

Besök oss gärna

Bostudion c/o Hyresbostäder
Prästgatan 12 C (bredvid Espresso House)

Vad händer på byggarbetsplatsen

Fortlöpande byggprojektinformation finns att läsa här eller följ byggnationen via webbkameran här.

September 2017
Fredag 8 september 2017 togs första spadtaget eller murtaget som vi också kallar det. Det utfördes av representanter från Klövern, Hyresbostäder och Linköpings Universitet.

Anmäl dig till vår intressegrupp

Anmäler du dig i vår intressegrupp kommer du att få Nyhetsbrev skickat till din e-post med den senaste informationen om projektet och våra andra projekt.

Individuell mätning av vatten

Att hushålla med vatten och energi är viktigt för miljön och din ekonomi. Därför använder vi individuell mätning av varm- och kallvatten och du betalar bara för det du själv förbrukar. Kostnaden för vatten betalas i efterskott med två månaders eftersläpning. Mer information finns att läsa i vår folder om individuell mätning.

Så fördelas bostäderna

När uthyrningen startar så fördelas bostäderna genom lottning och köpoäng. 75 procent av bostäderna genom lottning och 25 procent via köpoäng.

  • Kopparhusen

Fakta

Hyra: Ej klart
Antal rum: 1 - 4 rum och kök
Boarea: 50 - 88 kvm
Antal bostäder: 43 st hyreslägenheter
Uthyrningsstart: Prel våren 2019
Inflyttning: 2020