Norrköpings Idrottsgala och Årets unga idrottsledare

Vi är även i år stolta sponsorer på Norrköpings Idrottsgala och kommer att tillsammans med RF-SISU att dela ut priset till Årets unga idrottsledare.

De nominerade är:

Lucas Botheim - Krokeks IF

Trots sin ringa ålder, 14 år, har Lucas som domare för både yngre och äldre gjort strålande stabila insatser. Lucas är en säker matchledare som signalerar rättvisa, respekt och trygghet för lagen. Han har ett engagemang och driv att ständigt lära sig mer och bli en bättre fotbollsdomare som gör honom till en förebild för många.

Jaafer Obed Albaaj - Norrköping Futsal

Med fokus på Fair Play och disciplin och med ett brinnande engagemang har Jafeer varit drivande i att arrangera en fotbollscup och att starta flera ungdomslag. Han har tillsammans med andra ungdomar lyckats starta en stor verksamhet, där främst ungdomar från Klockaretorpet utgör stommen. De har lyckats ge en identitet åt ett utsatt område, och inte minst genom NFK Klocket Tigers skapat en ljusare framtid för många unga i området.

Ella Schöllin - Tjalve IF Norrköping Friidrott

Med ett välplanerat träningsinnehåll och en tydlighet i rösten omfamnar Ella sina träningsgrupper och blir en förebild för många barn och ungdomar i Tjalve Friidrott. Ella är en naturlig ledare som med ett leende på läpparna både ger och får respekt. Hon finns där för sina aktiva och gör skillnad! 

Unga ledare är idrottens framtid

Tillsammans ska vi arbeta för att stimulera ungdomar att vilja och våga ta ledaruppdrag inom idrotten. Våra idrottsledare är och kommer i framtiden att vara mycket viktiga förebilder såväl inom idrotten som i samhället i stort.

Tillsammans med RF-SISU Östergötland arbetar vi ständigt för att utveckla våra stadsdelar med fokus på ungdomar och föreningsverksamhet. Genom en stark och bred föreningsverksamhet skapar vi en aktiv fritid, en sysselsättning och ett gott liv för våra ungdomar.