Vårt underhåll

Vi arbetar ständigt för att göra bra boende i Norrköping ännu bättre. Vi renoverar och underhåller årligen delar av våra fastigheter för ca 300 miljoner.

Vi ber om överseende med allt stök under tiden och hoppas att du ser fram emot ett fräscht, trivsamt och prisvärt boende med ännu större hemmakänsla.

Större delen av våra hus har varit hem åt tusentals Norrköpingsbor i mer än 50 år. Både tiden och livet orsakar slitage. Att byta installationer och vattenledningar, förbättra ventilationen, göra nytt och fräscht inomhus, byta tak och laga fasader blir en naturlig del i utvecklingen. 

Det märks att vi satsar på framtiden

Många stora renoveringsprojekt pågår och flera andra kommer att starta under kommande år.

Vi renoverar först där behovet är störst

När vi renoverar åtgärdar vi både det som är slitet eller trasigt och förebygger framtida problem. Det kan till exempel innebära att vi passar på och byter avloppsstammar och renoverar samtliga badrum i ett trapphus där ett av badrummen har drabbats av läckage. Vi lyfter standarden på våra badrum generellt när renovering sker, vilket innebär hyresökning för dig som hyresgäst enligt Rätt hyra. En viktig del i underhållssatsningen är också att på olika sätt minska den totala energiförbrukningen i våra hus.

Du kommer att få information i god tid

Vi kan idag inte säga exakt när vi kommer till ditt hus och din lägenhet. Men vi lovar att du ska få besked i god tid. Vid större renoveringar kommer du att bli inbjuden till ett informationsmöte där vi berättar om vad som ska göras och hur det kommer att påverka din vardag under arbetet.

..och klara besked om eventuella hyresförändringar

Många undrar hur renoveringen kommer att påverka hyran. Det varierar beroende på vilka åtgärder som görs, men du kan vara säker på att en hyresjustering aldrig kommer som en överraskning. När det blir aktuellt att renovera din bostad diskuterar vi också eventuella ändringar av hyran. Detta gör vi i samarbete med Hyresgästföreningen som är väl informerade om varje projekt.