Toni jobbar som introduktionsvärd


Toni Haddo arbetar som introduktionsvärd på Hyresbostäder och tillhör avdelningen Bosocial centrum. I vår kampanj ”Trivsel smittar av sig” lyfte vi fram bland annat Toni för att han är en sådan bra kollega och utför ett toppenjobb hos oss. Så här lät det när vi träffade Toni för en intervju.


Vår Trivselkampanj har ju som bekant cirkulerat runt i stan den senaste tiden, har du sett din egna skylt någonstans? I så fall, vad tänkte du när du såg den?

Jag blev väldigt chockad när jag såg skylten, jag visste att något var på gång men jag hade ingen aning om att den skulle bli så stor, ha ha. Det var jättekul att jag fick vara med, jag har faktiskt använt den bilden till min presentation på Portalen, ett integreringsprojekt vi arbetar med. Det är roligt att få bra feedback på det man gör, skylten har gett stor positiv effekt.

Har du fått någon respons från vänner och bekanta angående vår kampanj? Om ja, på vilket sätt?

Ja, mina vänner har sett skylten och har direkt kopplat att den var riktad till mig. Människor som jag träffat på inom arbetet har även sett skyltarna, de har uppskattat den väldigt mycket då de fått mycket hjälp av mig. Det är jättekul!

Vad är det som gör att du trivs med ditt arbete på Hyresbostäder?

Att få jobba med människor, få en chans att utveckla mig själv som person genom att lära mig om andra människor och deras kulturer. Jag jobbar inte enbart med lägenheter och fasader, jag får jobba med människorna som bor i dem.

Hur kan en arbetsdag se ut för dig?

Jag börjar dagen med att gå igenom alla mail, sedan lägger jag upp en plan för dagen. Det kan både vara internt samarbete med områdesansvariga, kundtjänst och Botorget men också med våra hyresgäster. Det är ett väldigt mångkulturellt bestånd jag jobbar i och eftersom jag själv har utländsk bakgrund så delar jag gärna min erfarenhet med andra människor. 

 

De flesta hyresgäster jag träffar har ju inte haft de möjligheterna som finns här i Sverige, många har inte haft väggar och tak över huvudet och vet därför inte hur man anpassar sig, t ex vid sophantering och att barn leker på fel platser. Här har jag en fördel då jag lättare kan kommunicera med våra hyresgäster då jag kan prata fem språk, det skapar ett förtroende hos dem.