Christofer håller till på IT-avdelningen

Christofer Wass arbetar på avdelningen Affärsstöd- IT och har full koll på våra system. Han är en klippa som hjälper oss med support när det digitala inte fungerar. Vi valde ut Christofer till vår kampanj ”Trivsel smittar av sig” och vi har träffat honom för att få ställa några frågor.


Vår Trivselkampanj har ju som bekant cirkulerat runt i stan den senaste tiden, har du sett din egna skylt någonstans? I så fall, vad tänkte/kände du när du såg den?

Jag såg skylten när jag var på ett uppdrag på Såpkullen, men jag hade fått leta efter den. Jag visste att den fanns någonstans och jag hade sett alla andras, inte min egen. När jag såg den blev jag faktiskt lite stolt och sträckte på mig.

Har du fått någon respons från vänner och bekanta angående vår kampanj? Om ja, på vilket sätt?

Mina vänner och min familj tyckte det var roligt att se den, att vi visar den för omvärlden. Vi gör ett bra jobb och vi är stolta över det vi gör. Svärföräldrarna blev även väldigt stolta när de såg kampanjen i tidningen där mitt namn stod med.

Vad är det som gör att du trivs med ditt arbete på Hyresbostäder?

Det är en bra arbetsplats med många trevliga kollegor. Vi har hög arbetsmoral och sätter alltid kunderna i fokus. Hyresbostäder som arbetsgivare stöttar oss på alla vis, jag trivs väldigt bra här och många vill söka sig till oss. Eftersom vi är ett kommunalt bolag så blir vi tilldelade vissa projekt som kanske inte privata bostadsbolag vill satsa på då de inte ser något ekonomiskt värde i det. Vi ser ju ett värde för t. ex våra områden eller någon stadsdel, det blir liksom som en extra krydda utöver det vanliga.

Hur kan en arbetsdag se ut för dig?

På morgonen när jag kommer så vet jag inte alltid hur jag ska fylla hela dagen. Lite har man ju såklart planerat, men mina arbetsuppgifter är väldigt varierande och det kan uppstå saker under dagen som måste lösas på en gång. 

    


Jag jobbar mycket med systemsupport för våra användare, både internt och externt. Det kan t. ex vara problem med att boka tvättstugan eller fel på taggsystemen i någon entré och då är det jag som fixar det. I dagens hus är det mycket som är uppkopplatså jag hjälper till en hel del med våra styrsystem i fastigheterna så att de fungerar, styr fläktar, elektroniska låssystem, digitala trapphustavlor osv.

På IT-avdelningen där jag håller till så jobbar vi mycket med mervärde. Vad hyresgästerna kan göra själva på hemsidan, olika funktioner som underlättar i vardagen helt enkelt. Jag har ett ganska så brett ansvar i min yrkesroll.