Sommarklubben är igång

Sommarklubben riktar sig till ungdomar mellan 6 - 15 år som vill prova på olika aktiviteter i sitt närområde. Under Sommarklubben kan man testa flera olika idrotter där ledare finns med och anpassar aktiviteten beroende på gruppen. Målet är att skapa en känsla av samhörighet och en meningsfull fritid.

Tid och information

Måndag - torsdag kl 13-17 under v.25-27 finns det aktiviteter man kan prova på! Under dagarna bjuder vi på festis så ta gärna med egen fika eller något lättare mellanmål. Tänk på att klä barnen efter väder och aktivitet.

Sommarklubben är helt gratis och man behöver inte anmäla sig för att vara med!

Reportage

Idag skiner junisolen och Ljuraparken lever upp med människor som strosar längst med gångbanorna och kollar på det gröna gräset där ungdomar passar fotbollen vid målen och sommarklubbens flagga svajar. Just nu när vi hälsar på spelar några lite boll i väntan på att fler barn och ungdomar ska ansluta. En av dem är sommarklubbsledaren Haben, 18 år.

- Idag har vi börjat köra Basket, det är två ledare från Dolphins som kommit hit och visar lite skills för barnen. Senare kommer det vara kampsport och sista timmen blir det boxning. Hittills har det varit jättekul i Sommarklubben. När många barn kommer hit då blir man som ledare glad för då känner man att man gör något bra för unga, att vi finns här för deras skull.

Detta är första året Dophins är med och håller aktivitet i sommarklubben, Wanes är ledare för Dolphins ungdomsgrupp. 
- Barnen är jätteroliga och engagerar mig till att själv spela mer. När vi har varit här en stund kommer vi att åka vidare till Guldringen i Navestad senare idag.

En av ungdomsledarna för sommarklubben är Jonas, 20 år.
- Tidigare i veckan hade vi lite parkour också, det tyckte ungarna var jätteroligt, de fick springa runt och leka i parken. Följa John kunde bli jätteskoj för dem, alla åker rutschkana ihop. Att delaktigheten kommer med och att ledarna är med och har kul gör mycket. Ett leende smittar ofta av sig! Jag vill peppa barnen till att våga prova mycket aktiviteter. Typ saker jag aldrig provade när jag var liten, något som Sommarklubben fanns inte när jag var barn. Så ett sånt här initiativ är jättebra tycker jag: att helt gratis, droppa in när ni känner för och komma och gå liksom, berättar han.

Nu har fler barn hittat hit och bollpassningen har utvecklats till laguppdelning och en lättsam fotbollmatch. Vilket bra jobb ledare och föreningar gör för barnen!

 

Läs mer vad som händer framöver och var du hittar Sommarklubben.

Klicka här >>