Renovering av tvättstugor

Ett starkt önskemål som framkommit från dig som hyresgäst är en trivsammare tvättstuga. Därför fortsätter nu arbetet med att skapa fler tvättmöjligheter i våra hus. Nya maskiner och andra förbättringar kommer att göra din stund i tvättstugan både trivsammare och enklare, dessutom miljövänligare.

I tidplanen kan du följa de tvättstugor som renoveras. Informationen uppdateras löpande och det som gäller för respektive tvättstuga kan du läsa om här.

Rättvisare tvättkostnad

De nya tvättmaskinerna är självdoserande och fyller på exakt den mängd tvättmedel som behövs. Du behöver inte bära hem tungt tvätt- och sköljmedel och slipper tvättmedelsrester och mögel i tvättmedelsfacken. Tvättmedlet är Svanenmärkt och godkänt av Astma- och Allergiförbundet. När de nya tvättstugorna öppnas införs en avgift på 7 kr per tvätt. Sköljmedel kan väljas till för 1 kr per tvätt. Du har möjlighet att välja bort doseringen och lägga i en egen boll med tvättmedel. Sköljmedlet går däremot inte att välja eget. Kostnaden för tvättarna blir densamma oavsett om du väljer självdosering eller egen tvättboll. Tvättarna debiteras i efterskott på hyresavin.

I fortsättningen kommer du alltså att betala efter hur mycket eller lite du använder tvättstugan, vilket är mer rättvist.

Var rädd om taggen

De nya tvättstugorna får en elektronisk nyckel, en "tagg". Den använder du för att öppna tvättstugan och för att aktivera ditt tvättpass, genom att hålla taggen mot läsaren vid dörren. Du bokar också tvättid, antingen via Mina sidor på vår hemsida eller med taggen via bokningstavlan i trapphuset. Cirka en vecka innan den nya tvättstugan är helt klar kommer du att kunna börja boka tvättid. En borttappad tagg ersätts mot en kostnad.

Viktigt - du betalar för tvättar under din bokning

Det är bara du som kommer in i tvättstugan när du bokat den. Viktigt att tänka på att om du är klar innan ditt tvättpass är slut, tänk på att inte släppa in någon tidigare. Då får du betala för de tvättarna också.

Har du frågor?

Läs mer under ”Frågor och svar” och välkommen att kontakta vår kundtjänst på 011-21 16 00 eller via Kundtjänst: Kontakta Kundtjänst