Portalen i Norrköping får eget tv-program i SVT

Från bidragsberoende till egen försörjning. För knappt 300 personer har livet förändrats radikalt tack vare Portalen. I höst skildras vardagen på mötesplatsen när SVT sänder dokumentären ”Nåt måste göras” i åtta avsnitt.

Portalen är ett unikt samarbete mellan fem lokala aktörer i Norrköping. Sedan 2011 har Portalen vuxit fram till att bli en av de viktigaste mötesplatserna i Hageby och finns sedan 2017 även i Ringdansen. Huvudsyftet är att få ut fler i egen försörjning. Under sex år har Portalen bidragit till att närmare 300 personer lämnat bidragsberoendet bakom sig.

Det är Hyresbostäder tillsammans med Svenska Kyrkan, Norrköpings kommun, ABF och Marieborgs Folkhögskola som med ideella krafter, myndigheter, andra organisationer och volontärer skapat en flexibel kraft som anpassar sig efter området och dess invånares önskemål. Språkträning, arbetsträning och praktik erbjuds liksom stöd till att bygga nätverk, delta i föreningslivet och starta eget företag. 

Portalen har under de senaste åren lyfts upp som ett föregångsexempel runt om i landet och nu har även SVT fått upp ögonen för det lovvärda initiativet. Dokumentären ”Nåt måste göras” sänds i åtta avsnitt i SVT1 med start den 30 augusti klockan 22.00. 

Länk till förhandsvisning ur programmet ” Nåt måste göras” från UR:
Se en förhandsvisning här >>
Lösenord: portalen2017

Vill du veta mer, kontakta:
Tomas Lindquist, Hyresbostäder i Norrköping:
Telefon 011-21 09 28, 073 020 22 92
Mail: tomas.lindquist@hyresbostader.se