Inflyttning

Vi vet att du är ivrig att komma på plats i ditt nya hem så snabbt som möjligt, men vi vill passa på att tipsa om några saker som kan vara bra att känna till när det är dags att flytta in.

När kan du flytta in?

Du har rätt att flytta in klockan 12.00 dagen när ditt hyresavtal börjar att gälla. Är inflyttningsdag en lördag, söndag eller helgdag sker inflyttning tidigast kl. 12.00 den första vardagen efter helgen.

I de flesta fall kommer du överens med den som flyttar, antingen direkt eller indirekt via vår personal på Botorget.

 

Nycklarna

Alla nycklar hämtar på Botorget på S:t Persgatan 78-80, då vet du att du får rätt nycklar.

Se alltid till att fylla i en nyckelkvittens om nycklarna måste hämtas av den avflyttande. Nyckelkvittens finns att skriva ut längst ner på sidan.

Inkoppling av el

Det här tar vi hand om åt dig. Vi har kontakt med nätleverantören och ser till att elen är påkopplad när du flyttar in. Därför är det bra om du säger till om du flyttar in tidigare eller senare än beräknat.

Gå igenom lägenheten

När du flyttar in i en lägenhet är det viktigt att du själv kontrollerar om det finns några brister som inte finns med i besiktningsprotokollet. Kontakta oss så fort som möjligt och senast inom 7 dagar om du hittar något.

Adressändring

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag. 

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta ditt lägenhetsnummer i ditt kontrakt eller på ditt postfack eller ytterdörr. Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren eller på postboxen i entrén om det finns en sådan.

För att din post inte ska komma på avvägar är det viktigt att du gör adressändring. Det gör du enklast på adressandring.se.