Grillning

När vi har fantastiskt härligt väder så är nog grillning något av det populäraste som finns.

Du får grilla på din balkong men det måste vara med elgrill. Idag är utbudet av elgrill stort och det finns många bra produkter att köpa.

Kika gärna runt lite på på nätet innan du köper din elgrill, det finns grillar i olika prisklasser och det finns billiga som är riktigt bra!

 

Kol och gasolgrill

När det gäller uteplatser så får man använda kolgrill/gasolgrill. Tänk på att dina grannar kan störas av röken så dra ut din grill så långt som möjligt från huset, dels pga av brandrisk men även av respekt för dina grannar. Var noga med att kolen är ordentligt släckt innan du kastar den och grilla alltid med försiktighet.

Vi tänkte reda ut lite mer om elgrill här också: 

Det är som att steka köttet:
NEJ – det är inte samma sak. Har du dessutom lock på elgrillen blir smakresultatet ännu bättre. (se nedan)

Kol och tändvätska är det som ger smak på köttet:
NEJ – smak av kol och tändvätska vill du inte ha på köttet. Detta är en myt som ofta cirkulerar.

Man kan aldrig få en grillsmak på en elgrill:
JO, smaken av grillat kommer från det fett som droppar ner från köttet och som sedan förångas av värmekällan. Det förångade fettet tränger sedan in i köttet och sätter ”grillsmaken”. Så med andra ord, satsa på en elgrill med lock så får du mer grillsmak än vad en öppen elgrill kan erbjuda.

Det går snabbt att grilla med elgrill:
KORREKT! Fördelen med att ha ett lock på elgrillen gör att den värmer upp betydligt snabbare, speciellt om det blåser lite där du ska grilla. Plugga i kontakten, vänta några minuter och sedan är grillen redo! Du behöver inte vänta på att någon tändvätska ska tränga in i kolet.

Tänk på att även en elgrill kan skapa grillos, så visa hänsyn till dina grannar när du grillar!