Bredband

Bredband ingår i grundhyran i alla fastigheter hos Studentbo utom i fastigheterna Pelikan och Marielund, som båda ägs ägs av andra fastighetsägare. Boende i Pelikan tecknar abonnemang direkt i webbläsaren.

Öppet nät

I området Marielund finns ett så kallat öppet nät, där studenterna själva väljer vilket abonnemang de önskar via portalen, Open Universe

Bredbandsbolaget

I alla andra områden har Studentbo ett avtal med Bredbandsbolaget om 100 Mbit/s bredband till Studentbos fastigheter. Bredbandet ingår i grundhyran.

Aktivera ditt bredband hos Bredbandsbolaget

För att få igång din internetanslutning behöver du registrera dig som kund och göra en beställning av bredband via Bredbandsbolaget. (OBS! Detta gäller ej Marielund och Pelikan. Bredband ingår ej i grundhyran. Boende i Marielund tecknar själv valfritt abonnemang genom openuniverse.se. Boende på Pelikan registrerar sig via Telia.)

  1. Ring eller maila till Bredbandsbolaget, tel: 0770-777 000, e-mail: studentsupport@bredband.com, för att aktivera ditt konto och för att ta emot användarnamn och lösenord via SMS, mail eller brev.
  2. Anslut din dator till bredbandsuttaget i din lägenhet.
  3. Öppna din webbläsare. Bredbandsbolagets aktiveringssida kommer automatiskt upp i din webbläsare.
  4. Aktivera genom att fylla i det användarnamn och lösenord du har mottagit från Bredbandsbolaget.

Din internetanslutning fungerar direkt efter aktivering.

Om du inte behöver aktivera dig som kund hos Bredbandsbolaget och internet redan fungerar när du flyttar in i din lägenhet så beror det på att föregående konto fortfarande är aktivt. Fortsätt att använda detta konto tills det har avslutats, kontot avslutas automatiskt. När kontot har avslutats kommer du via din webbläsare automatiskt att kopplas vidare till Bredbandsbolagets aktiveringssida.

Observera att endast din internetuppkoppling ingår i grundhyran. Eventuella övriga tjänster du har beställt från Bredbandsbolaget ingår ej.

Vid tekniska problem eller problem vid registrering var god kontakta Bredbandsbolagets kundtjänst på 0770-777 000.

Kundtjänst

Vid frågor eller tekniska fel på ring Bredbandsbolaget på

0770-777 000