Trygghetsboende:
Kneippen

På vår tomt som ligger i hörnet Linköpingsvägen och Lokegatan, där Shellmacken och Roshyddan tidigare låg. Här kommer vi att bygga 43 st nya bostäder med en modern och hög standard. 

Illustration

Vad är ett Trygghetsboende?

Vi har inlett en dialog med Norrköpings kommun om att skapa ett s.k. Trygghetsboende. Ett Trygghetsboende är ett koncept för dig som är 65+ och som söker det där lilla extra i form av trygghet, service och social samvaro. Lägenheterna vi kommer att erbjuda varierar i storlek, från mindre 1:or till  yteffektiva 2:or och ett antal lite större 3:or.Lägenheter i ett Trygghetsboende är funktionellt utformade, det finns gemensamhetslokaler för måltider, samvaro, hobby och rekreation samt att personal/bovärd finns på plats under angivna tider.

Några exempel på utrustning och standard i våra kommande lägenheter är: 

  • inga trösklar

  • inga nivåskillnader på gård och utemiljö

  • förhöjd tillgänglighet i t ex badrum

  • stödhandtag i duschplats

Illustration 


Vad händer nu?

13 september 2017. Här är det markarbetet som pågår för fullt på bygget. Bilden visar gjutningen av första hissgropen i hus A.

Första spadtaget 

Den 2 juni 2017 togs det första spadtaget för vårt trygghetsboende. Tur med vädret, stort medialt intresse och roligt att vi äntligen är igång!

Anmäl dig till vår intressegrupp

Anmäler du dig i vår intressegrupp kommer du att få Nyhetsbrev skickat till din e-post med den senaste informationen om projektet och våra andra projekt.

Illustration

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Kontakta oss

Lotta Sandberg 011-21 16 92
Tuija Jansson 011-21 08 35

E-post
nyproduktion@hyresbostader.se

 

  • Kneippen-kvarteren Mesen

Fakta

Hyra: Ej klart
Antal rum: 1 - 3 rum och kök
Boarea: 41 - 120 kvm
Antal bostäder: 43 st
Balkong/uteplats: Balkong eller uteplats
Inflyttning: Början av 2019