Lovisa och Emil trivs i nya våningen

Lovisa Lilja och hennes pojkvän Emil Bünger har precis flyttat in i en av Hyresbostäders fina sekelskiftesvåningar. Här hittade paret vad de letade efter: Högt i tak, stora gammaldags fönster och dörrar och ett centralt läge.

Lovisa och Emil gick i samma gymnasieklass. Men det var inte förrän efter att de slutat skolan som de blev ett par. När de bestämde sig för att flytta ihop fick de tag på
ett boende i Hageby. Dock drömde de om en lite äldre lägenhet med rejäl takhöjd, gamla dörrar och andra charmiga detaljer.
- Gissa om jag blev eld och lågor när denna dök upp på Hyresbostäders hemsida! säger Lovisa med eftertryck.

Hon hade stått i Hyresbostäders kö i några år och hunnit samla ihop så pass många poäng att de räckte till. När hon fick veta att hon fått lägenheten var glädjen total.
- Emil jobbar för tillfället i Luleå och veckopendlar. Så han var inte ens med på visningen. Men jag bara kände att "den här lägenheten ska vi ha", förklarar Lovisa.
Nu har de bott några månader i sin nya våning och stormtrivs. Både med Hyresbostäder som hyresvärd och med atmosfären i lägenheten.

- Allt flöt på jättebra med kontraktsskrivning och annat. Eftersom inte Emil var hemma vid själva flytten hyrde jag flyttfirma. Det är något av det bästa jag gjort. På
tre timmar var allt inpackat i lastbilen och uppe i den nya lägenheten.

Lovisa har inte hunnit träffa på särskilt många grannar ännu, men tycker att alla hälsar glatt och trevligt, vilket har gett ett bra första intryck. 

 

Personligt

Namn: Lovisa och Emil
Bor: I en sekelskiftesvåning på 78 kvm på Värmlandsgatan.
Husdjur: Katten Vera, en blandning av raserna birma och ragdoll.
Ålder: Lovisa är 22 år, Emil är 23 år och katten Vera är 1 år.
Yrke: Lovisa jobbar som undersköterska på ett äldreboende och Emil jobbar inom försvarsmakten i Luleå.
Inredningsstil: Lite åt shabby chic-hållet. Gillar vitt, både på möbler och textilier.
Gör en ledig dag: Tränar styrketräning på gymmet.
Bästa med lägenheten: Charmen och att det är så högt i tak.

Tvättstugan i källaren har hon hunnit använda flera gånger och är glatt överraskad över att det alltid är så rent och snyggt där nere.
- Min känsla är att alla i huset är noga med att lämna det fint efter sig, vilket jag verkligen uppskattar.

Paret ägde en hel del möbler sedan sin första lägenhet.  Dessutom flyttade Emils pappa i samma veva - så de fick ta över bland annat en stor skön säng, en byrå och sängbord. 

- Jämfört med vårt förra boende har vi så mycket mer rymd nu. Lägenheten känns tom om den inte fylls upp tillräckligt, skrattar Lovisa. 

Rymden skapas framför allt av takhöjden som är på hela tre meter. Uppe vid taket sitter fin stuckatur och i vardagsrummet finns en kakelugn. 

- Den går inte att elda i, men ändå, det ger ju en sådan härlig känsla med en kakelugn i ett rum. 
Lovisa beskriver sin inredningsstil som "mycket vitt med inslag av shabby chic". Därför passar sekelskiftesstilen, som verkligen har behållits i lägenheten, extra bra.

- Det känns toppen att ha ett boende som vi båda gillar så mycket. Även om vi i framtiden drömmer om hus eller liknande kommer det nog kännas i hjärtat om vi behöver lämna den här pärlan! Lyckligtvis är det antagligen flera år till dess.

Lägenheten ligger en trappa upp och har en stor balkong, som är avdelad, som de delar med grannlägenheten. Lovisa och Emil ser fram emot sommaren när de kan sätta sig där ute, kanske laga något på elgrillen och njuta av den varma årstiden. 

- När man bor i lägenhet är det väldigt värdefullt att ha en balkong, så man kan lätt kan komma ut en stund när man känner för det. Dessutom är innergården mysig och fin, så där kommer vi säkerligen också spendera mycket tid.